4 redenen om tv te kijken

Aftakelende huurmoordenaar Aftakelende huurmoordenaar. De zaak Alzheimer Ned.3, 20.25-22.30u. Mooie film over de aftakelende huurmoordenaar Angelo die lijdt aan Alzheimer. De hoofdrol wordt neergezet door Jan Decleir – dichter bij Harvey Keitel kan een Vlaamse acteur niet komen. In heel zijn voorkomen zit dreiging, in heel zijn wezen verdriet. Als karakterstudie is de film geslaagd. Als thriller is hij enigszins door de werkelijkheid ingehaald, omdat het na alle berichtgeving rond Dutroux niet meer kan verrassen. (Erik van Looy, 2004)
Aftakelende huurmoordenaar Aftakelende huurmoordenaar. De zaak Alzheimer Ned.3, 20.25-22.30u. Mooie film over de aftakelende huurmoordenaar Angelo die lijdt aan Alzheimer. De hoofdrol wordt neergezet door Jan Decleir – dichter bij Harvey Keitel kan een Vlaamse acteur niet komen. In heel zijn voorkomen zit dreiging, in heel zijn wezen verdriet. Als karakterstudie is de film geslaagd. Als thriller is hij enigszins door de werkelijkheid ingehaald, omdat het na alle berichtgeving rond Dutroux niet meer kan verrassen. (Erik van Looy, 2004)

1 Film

De zaak Alzheimer

Ned.3, 20.25-22.30u.

Mooie film over de aftakelende huurmoordenaar Angelo die lijdt aan Alzheimer. De hoofdrol wordt neergezet door Jan Decleir – dichter bij Harvey Keitel kan een Vlaamse acteur niet komen. In heel zijn voorkomen zit dreiging, in heel zijn wezen verdriet. Als karakterstudie is de film geslaagd. Als thriller is hij enigszins door de werkelijkheid ingehaald, omdat het na alle berichtgeving rond Dutroux niet meer kan verrassen. (Erik van Looy, 2004)

2 Comedy

Meet the Fockers

SBS6, 20.30-22.50u.

Alles wat mis kan gaan, gaat mis in het hilarische vervolg op komedie Meet the Parents (2000). Met Dustin Hoffman en Barbra Streisand als de flowerpowerouders van zachtaardige ‘male nurse’ Ben Stiller en Robert De Niro als diens conservatieve schoonvader. Mooi acteergevecht tussen grootheden – dat te mogen gadeslaan is een voorrecht. Streisand speelt op hilarische wijze een Jiddische mama en neemt zo haar eigen imago flink op de korrel. (Jay Roach, 2004)

3 Reportages

Café de Liefde

Ned.2, 22.50-23.30u.

Café de Liefde gaat vanavond over ingewikkelde en zelfs onmogelijke liefdes. Zo is er een Marokkaans meisje dat een geheime relatie had met een Marokkaanse jongen. Toen het uit ging, zette hij een foto van haar in haar ondergoed op internet, met als gevolg dat zij binnen de Marokkaanse gemeenschap geen leven meer heeft. En er is een reportage over ‘schaduwweduwen’: vrouwen (en mannen) die jarenlang een geheime verhouding met iemand hebben, en niet op de begrafenis van hun geliefde kunnen zijn omdat ze voor de buitenwereld niet bestaan.

4 Docu

Dealing and wheeling in small arms

Ned.2, 23.30-00.30u.

Door de ogen van verschillende personages laat deze docu zien hoe kleine wapens, die worden geproduceerd in ontwikkelde landen, het leven van mensen in ontwikkelingslanden dicteren en ruïneren. De personages zijn een Amerikaanse ontwerper, een journalist, een vader in Congo en een Nederlandse special effects-expert.