2.900 bekeuringen bij controles TT-verkeer

DEN OEVER. De politie Noord-Holland Noord heeft dit weekeinde op en rond de Afsluitdijk ruim 2.900 boetes uitgeschreven bij extra controles op verkeer naar en van de TT in Assen. Dit maakte de politie gisteren bekend. Bij de controles - voornamelijk gericht op motorrijders - klokte de politie snelheden tot 191 kilometer per uur. Drie bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt. Een van hen reed 171 kilometer per uur op de N99 tussen Den Helder en Den Oever, waar de maximumsnelheid 80 kilometer is. Campinghouders hebben tijdens het TT-weekeinde vijftig bezoekers verwijderd wegens wangedrag. In totaal zijn twintig aangiftes van diefstal gedaan, waaronder van vier motoren. Vrijdag werd een 31-jarige man in Assen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een agente. De man zou haar bewusteloos hebben geslagen.

Lees een verslag van de TT in Assen op pagina 12