Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Jong in Groningen

Jong in Groningen Groningen De expositie Jong in Groningen – kunst uit de periode 1945-1975 , samengesteld door Henk van Os, toont figuratief tot abstract, van ‘environment’ tot land-art, en van minimalistisch tot lyrisch abstracte kunst. Met tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen en fotografie. Ook is de documentaire Jong in Groningen - Henk van Os te zien. Aan de hand van herinneringen geeft Van Os een beeld van de kunststromingen in Groningen met opnames van kunstenaars als Siep van den Berg, Jan Loman, Henri de Wolf en Han Jansen. T/m 29 nov Museumeiland 1. Di-zo 10-17u
Jong in Groningen Groningen De expositie Jong in Groningen – kunst uit de periode 1945-1975 , samengesteld door Henk van Os, toont figuratief tot abstract, van ‘environment’ tot land-art, en van minimalistisch tot lyrisch abstracte kunst. Met tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen en fotografie. Ook is de documentaire Jong in Groningen - Henk van Os te zien. Aan de hand van herinneringen geeft Van Os een beeld van de kunststromingen in Groningen met opnames van kunstenaars als Siep van den Berg, Jan Loman, Henri de Wolf en Han Jansen. T/m 29 nov Museumeiland 1. Di-zo 10-17u

Groningen

De expositie Jong in Groningen – kunst uit de periode 1945-1975 , samengesteld door Henk van Os, toont figuratief tot abstract, van ‘environment’ tot land-art, en van minimalistisch tot lyrisch abstracte kunst. Met tekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen en fotografie. Ook is de documentaire Jong in Groningen - Henk van Os te zien. Aan de hand van herinneringen geeft Van Os een beeld van de kunststromingen in Groningen met opnames van kunstenaars als Siep van den Berg, Jan Loman, Henri de Wolf en Han Jansen. T/m 29 nov Museumeiland 1. Di-zo 10-17u