Paard van Duitse amazone Werth positief bevonden

WARENDORF. Whisper, het paard van de vijfvoudig olympisch dressuurkampioene Isabell Werth, is positief bevonden. Werth is al jarenlang de grootste rivale van Anky van Grunsven. Bij Whisper werden sporen van fluphenazine, een kalmerend middel, aangetroffen. Werth heeft een contra-expertise aangevraagd. De Duitse bond heeft de amazone voorlopig geschorst, waardoor ze komende week niet kan deelnemen aan het CHIO van Aken. De 39-jarige Werth won in Peking met het Duitse team olympisch goud in de landenwedstrijd, in de individuele wedstrijd moest ze Van Grunsven voor zich dulden. De internationale ruiterbond FEI buigt zich waarschijnlijk vandaag over de zaak. De Duitse paardensport verkeert als gevolg van aanhoudende dopingzaken in een diepe crisis.