Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

op nrcnext.nl

Spinnen voor de baas

Op het geld&werkblog schrijft Annemarie Kas over sporten op het werk. ‘Werknemers die sporten zijn gemotiveerder, gezonder, fitter en productiever. Het ziekteverzuim daalt, net als het aantal klachten over bijvoorbeeld RSI. Niet gek dus, dat steeds meer bedrijven sportfaciliteiten aan hun werknemers bieden. Bij Nike gebeurde het al in het gebouw zelf, en ook grotere bedrijven als Delta Lloyd hebben een eigen sportruimte.’

De mooiste foto is van Bas

Lof op het fotoblog voor de foto die Bas Czerwinski maakte van de duikers van het Red Bull Cliff Diving in Rotterdam. ‘Wauw !! Ik heb al veel foto’s voorbij zien komen van dit spectaculaire evenement (...), maar dit is toch wel de allerbeste! Vooral het minimalistisch gebruik van kleur en het licht precies op de juiste plek maakt deze foto. Natuurlijk ook het feit dat de springer niet ‘vast’ zit aan een gebouw, getuigt van een goede fotograaf’, schrijft Marco Nedermeijer.