Gevecht om ClubMed

Zakenman Bernard Tapie heeft de aanval geopend op Henri Giscard d’Estaing, bestuursvoorzitter van het Franse vakantiebedrijf Club Med. Tapie maakte gisteren bekend voor 2,5 miljoen euro iets meer dan 1 procent van de aandelen van het bedrijf te hebben gekocht. Hij is bezig zijn controle over het bedrijf uit te breiden, tot groot ongenoegen van Giscard. Tapie speculeert op onvrede onder de aandeelhouders over de koers van het bedrijf, dat deel uitmaakt van het Franse culturele erfgoed. Sinds de jaren vijftig hebben de vakantiedorpen van Club Méditerranée generaties vakantiegangers aangetrokken.

Sinds 2005 mikt Club Med onder leiding van Giscard, zoon van voormalige Franse president Valéry Giscard d’Estaing, op exclusiviteit. De goedkopere van de tachtig vakantiedorpen van Club Med in de wereld zijn gesloten of opgewaardeerd. Nu ondervindt Club Med de gevolgen van de economische crisis. Tapie zegt dat aandeelhouders 80 procent van hun kapitaal hebben verloren. Giscard probeert Tapie te weren. Hij heeft aangifte gedaan wegens valse informatie en pogingen om de beurskoers te manipuleren.