Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Tivoli wint geding tegen Muziekpaleis

Utrecht. De Stichting Muziekpaleis Utrecht moet twee bestuursleden benoemen die zijn voorgedragen door het Utrechtse popcentrum Tivoli. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht gisteren besloten in een kort geding dat was aangespannen door Tivoli. Het Muziekpaleis en popcentrum Tivoli werken met de gemeente samen in de Stichting Muziekpaleis voor het nieuw te bouwen muziekcentrum in Utrecht. Tivoli kreeg echter onenigheid met de gemeente. Tivoli, dat financiële problemen voorziet, wil de eerste periode alleen als huurder fungeren in het nieuwe muziekcentrum. De Stichting Muziekpaleis weigerde daarop twee bestuursleden te benoemen die zijn voorgedragen door het popcentrum.