Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

La fille du RER

In 11 bioscopen

La fille du RER, de nieuwe film van de Franse regisseur André Téchiné is gebaseerd op een waargebeurd incident, toen een jonge vrouw in Parijs aangifte deed van een antisemitische aanslag in de trein, inclusief op haar buik getekende hakenkruizen, die ze volledig bleek te hebben verzonnen. Hoofdpersoon, Jeanne (Émilie Dequenne), moeder Louise (Catherine Deneuve) en de joodse advocaat Samuel Bleistein (Michel Blanc) hebben allemaal een sterke behoefte om gekend te worden. Regie: André Téchiné. Met: Émilie Dequenne, Catherine Deneuve, Mathieu Demy.