Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Drugs

Boonen mag niet meedoen aan de Tour

PARIJS. De Belgische wielrenner Tom Boonen is niet welkom in de Ronde van Frankrijk. Dat heeft de tourorganisatie gisteren bekendgemaakt. De 28-jarige Boonen werd onlangs, buiten de competitie om, betrapt op het gebruik van cocaïne. De haaranalyse, die zijn werkgever Quick Step liet uitvoeren, kon de organisatie niet op andere gedachten brengen. De gevonden hoeveelheid was zo gering dat Boonen volgens de onderzoekers slechts indirect met cocaïne in aanraking kan zijn gekomen. Het was niet de eerste keer dat Boonen was betrapt op cocaïnegebruik.