'Dame bezoekt premier: 1.000 euro'

De privéfeestjes en de vrouwen die hij daarvoor uitnodigt blijven de Italiaanse premier Silvio Berlusconi achtervolgen. Nu beweert Patrizia D’Addario tegen betaling een nacht met hem te hebben doorgebracht.

In een interview met de meest gezaghebbende krant van het land, Corriere della Sera, zei ze gisteren duizend euro te hebben ontvangen voor twee bezoeken aan Silvio Berlusconi in zijn Romeinse residentie. De eerste keer was ze met twintig andere meisjes. Berlusconi liet een film van zijn ontmoeting met de Amerikaanse president George W. Bush zien, toonde foto’s van zijn villa’s en zong voor hen en tapte moppen. De vrouw beweert geluidopnames te hebben van de ontmoetingen en zegt dat andere meisjes getuige zijn.

D’Addario stelt met de premier te hebben gesproken over het krijgen van een bouwvergunning. Kort na de ontmoetingen kreeg ze een plek op de kandidatenlijst van een aan Berlusconi’s Volk van de Vrijheid gelieerde partij.

De krant La Stampa meldt vandaag dat nog drie meisjes bij Justitie hebben verklaard dat ze tegen betaling de feesten van Berlusconi hebben bezocht. De Italiaanse premier verwerpt de aantijgingen: „Opnieuw vullen de kranten zich met rommel en leugens.”

Zijn advocaat en parlementariër Niccolo Ghedini deed Berlusconi’s zaak meer kwaad dan goed. Op de website www.affaritaliana.it zei hij: „Ook als waar is wat dit meisje zegt, dan zou de premier uitsluitend de uiteindelijke gebruiker zijn en nooit strafrechtelijk vervolgbaar zijn.’’

Het Openbaar Ministerie in Bari doet onderzoek naar de affaire. Het OM stuitte op de zaak tijdens een onderzoek naar corruptie in de gezondheidszorg. Uit telefoontaps zou zijn gebleken dat een ondernemer vrouwen rekruteerde voor feesten van de premier. Het Italiaanse parlement staat op aandringen van Berlusconi op het punt om het afluisteren van telefoons in corruptieaffaires aan banden te leggen.