Bos betreurt kritiek op Thijs Berman

Den Haag. PvdA-leider Wouter Bos heeft er spijt van hoe hij afgelopen zaterdag over Thijs Berman, de lijsttrekker bij de Europese verkiezingen heeft gesproken. Bos zei in De Volkskrant, gevraagd naar de oorzaken van de verkiezingsnederlaag van de sociaal-democraten, dat Berman zesde keus was, een naamsbekendheid had van 3 procent en dat hij zelf op nummer vijf van de lijst, de eurosceptische PvdA-denker René Cuperus, had gestemd. In verkiezingsspotjes zei Bos eerder nog Berman ”de ideale lijsttrekker” te vinden. Wouter Bos maakte gisteravond op zijn weblog bekend dat zijn uitspraken na de verkiezingen ”een effect hebben gehad dat volstrekt tegengesteld was” aan dat wat hij beoogde. ”Bij velen kwamen mij uitlatingen [sic] kennelijk over als een trap na en dat spijt mij oprecht want het tegenovergestelde was de bedoeling.”