De polo

De polo. Op elke barbecue hangen wel een stuk of vijf dragers rond. René Lacoste ontwierp het geliefde kledingstuk in 1927. „Elk zichzelf respecterend merk heeft nu een polo in zijn collectie”, zegt stylist/fotograaf Ruud van der Peijl. Maar bij Lacoste verkopen ze nog steeds de beste, en dan vooral de witte.

„Preppy white is in de mode, zoals in de jaren 50”, zegt Van der Peijl. „Dat zie je bij alle grote merken. Toch kiezen juist mannen met weinig gevoel voor mode de polo uit. Om zoiets wat modieuzer te maken, kun je er een pak bij dragen met een chokertje.” De polo is niet van de man af te slaan. „Zelf heb ik er ook een paar liggen”, zegt Van der Peijl, „niet van Lacoste, maar ze mogen er natuurlijk altijd een naar me opsturen.”

Alma Mathijsen

In de rubriek ‘Wie heeft hem niet?’ bekijkt Alma Mathijsen met een stylist de meest verkochte kledingstukken van verschillende winkels.