Overige films

Bachelor Party (Neal Israel, 1984, VS). Minder verheffende klucht over door rampen geteisterd hengstenbal. Met Tom Hanks, voordat hij beroemd werd. RTL7, 20.30-22.35u.

Hudson Hawk (Michael Lehmann, 1991, VS). Vehikel voor Bruce Willis is gedachtenloos actiefilmpje over twee sympathieke meesterkrakers. Met veel moppen over het Vaticaan. Ook met Danny Aiello, Andie MacDowell, James Coburn. Veronica, 22.15-0.15u.

Lady in the Water (M. Night Shyamalan, 2006, VS). De regisseur die in één klap wereldberoemd werd met The Sixth Sense, maakte een zouteloos sprookje dat wordt uitgelegd en uitgewalst tot alle leven eruit is. Dat begint al bij de titelrol als een stem met het whisky-timbre van Sean Connery vertelt dat de mensen van het land en de mensen van het water vroeger dicht bij elkaar leefden. De mensen van het land luisterden nog naar die van het water en de waterwezens wezen de weg. Later zijn de hebzuchtige landmensen steeds verder weggetrokken van de zee en horen ze de roep uit het water niet meer. Af en toe wordt dus een boodschapper uit het water het land op gestuurd om de boel te redden. En dat gebeurt ook in de film die volgt. Voorspelbaar, gelikt en zelfgenoegzaam. Met Paul Giammetti en Bryce Dallas Howard. BBC1, 23.35-1.15u.