Meeste Musical Awards voor Piaf, Footloose

De musicals Piaf en Footloose zijn de grote winnaars van de jaarlijkse John Kraaijkamp Musical Awards die gisteravond werden uitgereikt. Beide musicals werden bekroond met drie Awards.

Simone Kleinsma kreeg de prijs voor beste actrice in een grote musical voor haar hoofdrol in Sunset Boulevard, terwijl Liesbeth List met haar hoofdrol in Piaf de beste in een kleine musical werd. De mannelijke winnaars zijn Willem Spaaij (Footloose) en Urvin Monte (Five guys named Moe).

In totaal werden de 23 prijzen verdeeld over veertien musicals van zeven verschillende producenten. De grote winnaar werd V&V Entertainment, het theaterbedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente, met acht Musical Awards – voor Piaf, Footloose en The Sound of Music. Joop van den Ende Theaterproducties werd tweede met vier prijzen – voor Sunset Boulevard, Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, Les Misérables en High School Musical. Van den Ende werd één keer eerder door V&V gepasseerd: twee jaar geleden, toen de V&V-musical Doe Maar! volop werd bekroond.

Musicals van het afgelopen seizoen die geheel buiten de prijzen vielen, waren Brandende liefde (naar de roman van Jan Wolkers), Hera en het in het kleine M-Lab in Amsterdam-Noord geproduceerde The Wild Party.

Een Oeuvre Award werd gisteravond in Studio 22, op het Mediapark in Hilversum, overhandigd aan de Amerikaanse componist Alan Menken, die vooral bekend werd door de songs die hij voor diverse Disney-films schreef.

Een aparte onderscheiding ging tijdens dit tiende Musical Awards Gala naar initiatiefnemer Joop van den Ende die ook de financier is van het evenement. De rechtstreekse, bijna drie uur durende tv-uitzending trok gemiddeld 1,7 miljoen kijkers.