Alleen oude vrouw zoekt jongere man

rotterdam, 9 juni - Pas na haar 75ste wil de gemiddelde heteroseksuele vrouw die een partner zoekt, een jongere man; daarvóór zoekt de gemiddelde vrouw een oudere man. De gemiddelde heteroman die een partner zoekt, wil altijd een jongere vrouw, en naarmate hij ouder wordt wordt het gewenste leeftijdsverschil groter. Dat schrijven Californische psychologen in het juninummer van Psychology and Aging. De psychologen analyseerden de online contactadvertenties (Yahoo! Personals) van 600 heteroseksuele, voornamelijk blanke mannen en vrouwen in vier leeftijdsgroepen: 20-34, 40-54, 60-74, and 75 plus. Nu oudere mensen ook steeds vaker daten, wilden de psychologen weten of die dezelfde partnerkeuzes maken als jongeren. Mannen doen dat dus wel, maar 75plusvrouwen zijn `gevoeliger voor de demografische realiteit`, aldus de onderzoekers.