klik@nrc.nl

‘Zondagochtend 26 april in Lissabon. Ik was met mijn zoon die nacht laat aangekomen in de Portugese hoofdstad. Wij wandelden door de stad en kwamen op een mooi pleintje. Het was stil, op wat toeristen na die elkaar fotografeerden voor de oude gebouwen. Verderop stond achter een hek een blauwgroen pantservoertuig. Plotseling kwamen een stuk of tien wielrenners het plein op, reden naar het hek, legden hun fietsen op de grond en gingen in een cirkel op hun hurken zitten. Een van hen bleef staan en nam het woord, de anderen luisterden aandachtig. Tussen de wielrenners zag ik op de grond rode bloemen liggen. Het hele tafereel duurde misschien twee minuten. Nieuwsgierig begaven wij ons naar de plek waar de bloemen lagen; het was de herinneringssteen aan de Anjerrevolutie van 1974, precies 35 jaar geleden.’ Foto en tekst Frans Beelen, Uitgeest
‘Zondagochtend 26 april in Lissabon. Ik was met mijn zoon die nacht laat aangekomen in de Portugese hoofdstad. Wij wandelden door de stad en kwamen op een mooi pleintje. Het was stil, op wat toeristen na die elkaar fotografeerden voor de oude gebouwen. Verderop stond achter een hek een blauwgroen pantservoertuig. Plotseling kwamen een stuk of tien wielrenners het plein op, reden naar het hek, legden hun fietsen op de grond en gingen in een cirkel op hun hurken zitten. Een van hen bleef staan en nam het woord, de anderen luisterden aandachtig. Tussen de wielrenners zag ik op de grond rode bloemen liggen. Het hele tafereel duurde misschien twee minuten. Nieuwsgierig begaven wij ons naar de plek waar de bloemen lagen; het was de herinneringssteen aan de Anjerrevolutie van 1974, precies 35 jaar geleden.’ Foto en tekst Frans Beelen, Uitgeest Beelen, Frans

Dit is een rubriek voor foto’s van lezers. We plaatsen: ‘foto’s met een mening’ – nadrukkelijke of subtiele beelden over wat u opvalt op straat, op uw werk, thuis, of op reis. Minder kans op plaatsing maken guitige foto’s van (klein-)kinderen of (huis)dieren.

Mail de foto (ca. 1 MB, formaat .jpg) met toelichtende tekst naar weekblad@nrc.nl