Italiaanse politici in hongerstaking om gebrek aan aandacht

Rome. Ongeveer honderdvijftig politici van de kleine Italiaanse partij Partito Radicale zijn een hongerstaking begonnen. Ze willen daarmee protesteren tegen het gebrek aan aandacht in de aanloop naar de Europese verkiezingen voor hun verkiezingsprogramma, op vooral de publieke omroep. De Europese verkiezingen worden in Italië op zaterdag en zondag gehouden. Partijleider Emma Bonino bezette in de nacht van dinsdag op woensdag de studio`s van de publieke omroep RAI. De actie is vooral gericht tegen premier Silvio Berlusconi. Die controleert 90 procent van de Italiaanse televisiezenders, als eigenaar van de commerciële zenders van Mediaset en zijn indirecte invloed op de RAI. Die schenkt ook volgens toezichthouder AGCOM overdreven veel aandacht aan de coalitie die wordt geleid door Berlusconi.