'Ik aarzel tussen de PVV en GroenLinks'

Tamara van Alphen (24) uit Den Dolder studeert plattelandsvernieuwing in Wageningen.
Tamara van Alphen (24) uit Den Dolder studeert plattelandsvernieuwing in Wageningen.

„Ik stem altijd. Er zijn grote veranderingen nodig. Maar ik aarzel tussen de PVV en GroenLinks. Dat ligt wel ver uit elkaar, ja. Maar de PVV spreekt mij aan wegens de strengere regels voor rechtshandhaving en criminaliteit. Of neem de discriminatie: als een Nederlander iets over buitenlanders zegt is het gelijk discriminatie. Maar andersom gebeurt het ontzettend veel en daar wordt niks van gezegd. Dat is zó scheef! GroenLinks vind ik weer goed omdat ze veel doen aan duurzame energie en zorg. Daar hoor ik Wilders niet over.

Voor mijn studie houd ik me bezig met subsidieprogramma’s voor plattelandsprojecten, maar Brussel controleert helemaal niet of dat geld goed besteed wordt.

Het huidige kabinet is prut. Kijk naar de financiële crisis: alles is afwachten. Dat alles door de globalisering met elkaar verbonden raakt is heel gevaarlijk. Je moet ook zelfvoorzienend kunnen zijn. Dat is misschien idealistisch. Maar we moeten op zijn minst héél erg goed samenwerken. Daarvoor is Europa.” (LS)

Met medewerking van Daan de Hulster, Mark Kranenburg en Laura Starink