Warm

Vandaag is het warm, maar morgen en Tweede Pinksterdag komt de temperatuur nog iets hoger uit met maximumwaarden rond 25 graden. Daarbij schijnt de zon volop en blijft het zo goed als droog.

Het fraaie Pinksterweer hangt samen met een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië. Dat zorgt voor een noordoostelijke wind met aanvoer van droge en warme lucht. Pinkstermaandag echter schuift het hogedrukgebied naar de oceaan weg en komen we zijdelings onder invloed van een regenstoring boven Midden-Europa. Daardoor is aan het einde van de dag een lokale regen of onweersbui niet uitgesloten.

Vandaag schuiven er enkele wolkenvelden vanuit Duitsland binnen, maar het blijft droog. In de kustprovincies gebeurt dat pas vanavond, dus daar schijnt de zon nog lang uitbundig. Met een matige tot vrij krachtige noordoostenwind, rond kracht 4, wordt het 18 graden op de Waddeneilanden tot 23 in het binnenland.

Zowel morgen als op Tweede Pinksterdag schijnt de zon vaak. Misschien ontstaat later maandagmiddag en in de avond in het oosten en zuidoosten een regen- of onweersbui. De maxima lopen uiteen van 22 graden aan de westkust tot 25 graden in het binnenland. Er waait een matige noordoostelijke wind. Na Pinksteren wordt een noordelijke wind verwacht met aanvoer van koelere lucht, wolkenvelden en later in de week een bui.