Regeringspartij Bonaire verliest

De regering van Bonaire staat op het punt te vallen. Gisteren is een motie van wantrouwen tegen het zogeheten Bestuurscollege aangenomen met vijf van de negen stemmen. de meerderheid verloren in de eilandsraad. De vier Bonaireaanse gedeputeerden uit het college moeten voor maandag hun ontslag indienen. UPB-Raadslid Anthony Nicolaas stemde mee met de door de oppositie ingediende motie van wantrouwen. Nicolaas zou ontevreden zijn over de staatkundige onderhandelingen met Nederland. Bij het opheffen van het Antilliaanse staatsverband na 2010 wordt Bonaire als openbaar lichaam, ofwel `bijzondere gemeente`, opgenomen in het Nederlandse staatsbestel. De oppositie wil een referendum over de staatkundige onderhandelingen. Op Curaçao had twee weken geleden zo`n referendum plaats.