Ontvoerd meisje (7) `hoort bij moeder`

De rechtbank in Arnhem heeft gisteren bepaald dat het zevenjarige meisje Katja uit Ede bij haar moeder hoort te zijn zolang geen duidelijkheid bestaat waar het meisje uiteindelijk gaat wonen. De vader nam zijn dochter woensdag mee van het schoolplein. Hij heeft haar vermoedelijk naar de Verenigde Staten gebracht, waar hij woont. De ouders voeren al jaren juridische strijd over de voogdij. Vorig jaar verzocht de moeder de rechtbank het ouderlijk gezag aan haar toe te wijzen. De vader deed onlangs hetzelfde in de VS, waar de rechter het gezag over Katja aan hem toewees. De rechtbank in Arnhem vindt evenwel niet dat hij zijn dochter zomaar mag meenemen. Zolang de zaak in Nederland onder de rechter is, moet hij daarvoor toestemming vragen aan de moeder of de rechter.