Ondanks dreigen met vertrek blijven alle teams in F1

Alle huidige teams doen volgend jaar toch mee aan het wereldkampioenschap in de Formule 1. De associatie van Formule 1-teams FOTA heeft dit laten weten. De renstallen hadden tot gisteren de tijd zich voor komend seizoen in te schrijven. In een verklaring liet de FOTA weten dat alle teams hun deelname voor 2010 hebben toegezegd, maar wel onder voorwaarden. Eén daarvan is dat de technische eisen aan de auto`s in 2010 dezelfde moeten zijn als die van dit jaar. De afgelopen periode dreigden diverse teams, met voorop Ferrari, uit de Formule 1 te stappen. Ze waren het niet eens met het bezuinigingsvoorstel van de internationale autosportfederatie FIA om een budgetlimiet van 45 miljoen euro in te voeren. De teams mogen dit bedrag, dat waarschijnlijk naar boven toe zal worden bijgesteld, gebruiken voor de ontwikkeling van hun bolides. Als ze meer willen uitgeven, krijgen ze minder technische vrijheid.