Nieuwsgierigheid wint

Dit is Clara Ma (12 jaar) van basisschool De Zonnebloem in Lenexa in Kansas in de Verenigde Staten. Ze heeft de naam bedacht van het nieuwe Marswagentje dat in 2011 naar de rode planeet moet reizen. Clara won met de naam Curiosity (nieuwsgierigheid) en wegens het stuk dat zij over die naam schreef. NASA

Dit is Clara Ma (12 jaar) van basisschool De Zonnebloem in Lenexa in Kansas in de Verenigde Staten. Ze heeft de naam bedacht van het nieuwe Marswagentje dat in 2011 naar de rode planeet moet reizen. Nog 9.000 andere kinderen stuurden een naam naar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Clara won met de naam Curiosity (nieuwsgierigheid) en wegens het stuk dat zij over die naam schreef. Als het wagentje klaar is, mag ze naar het NASA-laboratorium in Californië komen en haar handtekening erop zetten. Het wagentje zal groter zijn dan alle andere karretjes die op Mars hebben rondgereden. MvdH