Minister Eurlings is ontstemd over CBR en grijpt in

Tot grote ergernis van minister Camiel Eurlings (Verkeer) heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in 2008 twaalf opdrachten om het rijbewijs in te nemen, niet uitgevoerd. ”Dit is een heel ernstige zaak die indruist tegen het beleid om verkeershufters aan te pakken”, zei hij gisteren na afloop van de ministerraad. Ook bracht het CBR 250 opdrachten voor onderzoek naar de rijgeschiktheid niet in praktijk. De oorzaak voor de ”nalatigheid” is niet meer te achterhalen, zei Eurlings. Van vriendjespolitiek of omkoping is volgens hem geen sprake. In februari had de Ondernemingsraad allerlei misstanden aangekaart. Zo zouden nog zeker duizend mensen van wie het rijbewijs moest worden ingenomen na drank- of drugsgebruik, nog rondrijden. De minister zei dat hij bij de raad van toezicht van het CBR heeft aangedrongen op passende maatregelen. De directeur vorderingen en ICT bij de organisatie stapt per 1 juni op, aldus Eurlings.