Hommage

Een van de deelnemende kunstenaars is de Australische fotografe Tracy Moffat (1960). Zij maakte in 2008 de serie ‘First Jobs’ over de vreselijke baantjes die ze als tiener had. Deze foto heeft de titel ‘Selling Aluminum Siding’, oftewel: ‘verkoop van aluminium afbouwmateriaal’. Moffat kleurde de foto op de computer in. Moffat, Tracy

Waarom Zaterdag 30 mei begint in de Rotterdamse Kunsthal de jubileumexpositie The Unforgettable Fire, 25 jaar TORCH Gallery. De tentoonstelling geeft een overzicht van de dwarse smaak van de Amsterdamse galeriehouder Adriaan van der Have, die 3 april na een ernstige ziekte op 51-jarige leeftijd overleed. Van 25 van zijn kunstenaars is nu werk te zien dat nog samen met hem is uitgekozen.

Van der Have wilde verrassen. Dat deed hij vooral met fotografie, waarbij zijn voorkeur uitging naar fotografen die niet ophielden bij de grenzen van de werkelijkheid. Ze ensceneren, zoals Teun Hocks of Henk Tas doen. Of ze vervormen met computers, zoals Micha Klein en Loretta Lux. Of ze bewerken foto’s zo extreem dat een nieuwe realiteit ontstaat, zoals Doug en Mike Starn doen.

Wat Een van de deelnemende kunstenaars is de Australische fotografe Tracy Moffat (1960). Zij maakte in 2008 de serie ‘First Jobs’ over de vreselijke baantjes die ze als tiener had. Deze foto heeft de titel ‘Selling Aluminum Siding’, oftewel: ‘verkoop van aluminium afbouwmateriaal’. Moffat kleurde de foto op de computer in.

‘The Unforgettable Fire, 25 jaar TORCH Gallery’, t/m 6 september in Kunsthal Rotterdam. Onder dezelfde titel is een boek verschenen bij uitgever Art Unlimited met werk van Torch-kunstenaars. Inl: kunsthal.nl.Zie ook de grafsite adriaanisalive.blogspot.com