film

Der Stellvertreter / Amen. Verfilming van Rolf Hochhuths toneelstuk over het Vaticaan en de jodenvervolging tijdens WO II. Een jezuïet en een protestantse militair proberen vergeefs de kwestie op de agenda van Pius XII te krijgen. (Constantin Costa-Gavras, 2002, F/D/Roe), (ARD, 23.30-1.30u.) ARD DER STELLVERTRETER (amen), Deutschland/Frankreich 2002, Regie Constantin Costa-Gavras, am Montag (01.06.09) um 23:30 Uhr im Ersten. Der Chemiker Kurt Gerstein (Ulrich Tukur) erkennt, wofür das Gift Zyklon-B, das er in immer grösseren Mengen herstellen sol, gebraucht wird. © ARD Degeto - honorarfrei - Verwendung gemäß der AGB im engen inhaltlichen, redaktionellen Zusammenhang mit o. g. Sendung bei Nennung Bild: "ARD Degeto" (S 2), Programmplanung und Presse (069) 1509-334 oder -335, e-mail degeto-presse@degeto.de
Der Stellvertreter / Amen. Verfilming van Rolf Hochhuths toneelstuk over het Vaticaan en de jodenvervolging tijdens WO II. Een jezuïet en een protestantse militair proberen vergeefs de kwestie op de agenda van Pius XII te krijgen. (Constantin Costa-Gavras, 2002, F/D/Roe), (ARD, 23.30-1.30u.) ARD DER STELLVERTRETER (amen), Deutschland/Frankreich 2002, Regie Constantin Costa-Gavras, am Montag (01.06.09) um 23:30 Uhr im Ersten. Der Chemiker Kurt Gerstein (Ulrich Tukur) erkennt, wofür das Gift Zyklon-B, das er in immer grösseren Mengen herstellen sol, gebraucht wird. © ARD Degeto - honorarfrei - Verwendung gemäß der AGB im engen inhaltlichen, redaktionellen Zusammenhang mit o. g. Sendung bei Nennung Bild: "ARD Degeto" (S 2), Programmplanung und Presse (069) 1509-334 oder -335, e-mail degeto-presse@degeto.de

Kapitein Rob en het geheim van professor Lupardi (Hans Pos, 2007, Nederland). Oubollige jeugdfilm naar de Kapitein Rob- stripverhalen van Pieter J. Kuhn, die van december 1945 tot 1966 dagelijks verschenen in Het Parool. Thijs Römer is als titelheld een laaglandse Batman, Katja Schuurman zijn Emma Peel-achtige vrouw en Arjan Ederveen is als professor Lupardi een machtswellusteling uit een Bond-film. Ketnet, 9.00-10.30u.

Costa! (Johan Nijenhuis, 2001, Nederland). Romantische tienerkomedie over rivaliserende discotheken aan de Spaanse kust werd neergesabeld door de pers en omarmd door 672.690 Nederlandse bioscoopbezoekers. Met Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Michiel Huisman, Nadja Hüpscher. RTL5, 20.30-22.15u.

Billy Elliot (Stephen Daldry, 2000, Engeland/Frankrijk). Ook in ons land succesrijk regiedebuut is een feelgoodmovie over 12-jarig jochie uit Noord-Engeland dat ten tijde van de mijnstakingen van 1984 balletdanser wil worden. Het contrast tussen zijn explosieve bewegingstalent en de grauwe werkelijkheid van een troosteloos mijnstadje wordt breed uitgemeten. RTL8, 20.30-22.35u.