film

In Her Shoes. Gelukkig is een film altijd meer dan een verhaal, want de plot van In Her Shoes is tamelijk voorspelbaar. Dat je toch wordt verleid komt door de uitstekende rollen van Toni Collette, Cameron Diaz en vooral Shirley MacLaine. (Curtis Hanson, 2005, VS), RTL4, 20.30-23.00u. scene uit de film In Her Shoes (2005) Cameron Diaz
In Her Shoes. Gelukkig is een film altijd meer dan een verhaal, want de plot van In Her Shoes is tamelijk voorspelbaar. Dat je toch wordt verleid komt door de uitstekende rollen van Toni Collette, Cameron Diaz en vooral Shirley MacLaine. (Curtis Hanson, 2005, VS), RTL4, 20.30-23.00u. scene uit de film In Her Shoes (2005) Cameron Diaz

La règle du jeu (Jean Renoir, 1939, Frankrijk). Meesterlijke sociale tragikomedie werd bij première afgedaan als ‘demoraliserend’. Renoir levert vlijmscherpe observaties van romantische intriges en sociale rivaliteit tegen het decor van een aristocratische jachtpartij. Met Renoir zelf, Roland Toutain, Marcel Dalio. TV5, 21.00-22.50u.

Winterreise (Hans Steinbichler, 2006, Duitsland). De liederencyclus Winterreise van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828) lag ten grondslag aan een gekunsteld drama over Duitse zakenman (Josef Bierbichler) die in Afrika verhaal gaat halen bij fraudeur. Hanna Schygulla speelt zijn bijna blinde vrouw. Ook met Sibel Kekilli, Philipp Hochmair en Anna Schudt. ARD, 23.25-0.55u.

Préparez vos mouchoirs (Bertrand Blier, 1978, Frankrijk). In een vanzelfsprekende komedie, opgebouwd uit een aaneenschakeling van schijnbaar toevallige absurditeiten, tekent de regisseur van o.a. Les valseuses de emotionele kloof tussen de seksen. De kameraadschappelijke capriolen van twee mannen (Patrick Dewaere en Gérard Depardieu) laten de vrouw (Carole Laure) onberoerd. Schouderophalend kiest zij voor een kind. TV5, 23.25-1.10u.