film

Happy Feet. Het pinguïnjong Mumble kan niet kan zingen zoals de anderen, maar hij kan té goed tapdansen. Mumble redt de dieren van de Zuidpool van de aliens die de halve zee leegvissen en het milieu aantasten. Charmante animatiefilm. (George Miller, 2006, VS), SBS6, 20.00-22.00u.
Happy Feet. Het pinguïnjong Mumble kan niet kan zingen zoals de anderen, maar hij kan té goed tapdansen. Mumble redt de dieren van de Zuidpool van de aliens die de halve zee leegvissen en het milieu aantasten. Charmante animatiefilm. (George Miller, 2006, VS), SBS6, 20.00-22.00u.

Extreme Prejudice (Walter Hill, 1987, VS). In een kruising tussen een moderne western en het modieuze actiegenre waarin hi-tech-oorlogsveteranen een geheime missie voor het Pentagon opknappen, speelt de stilistische regisseur Walter Hill oude en nieuwe Amerikaanse waarden tegen elkaar uit. Met Nick Nolte, Powers Boothe. RTL7, 21.40-23.50u.

Amazones (Esmé Lammers, 2004, Nederland). Door kritiek en publiek ondergewaardeerde, vrijgevochten misdaadkomedie had evengoed als hit kunnen uitgroeien tot een essentiële beschrijving van de Nederlandse samenleving. Vier vrouwen uit Breda-Noord besluiten om sterk uiteenlopende redenen samen een bank te beroven. Prikkelend tegendraadse cast: Monique van de Ven, Monic Hendrickx, Georgina Verbaan en Susan Visser. Ned.1, 22.15-24.00u.

Gremlins 2: The New Batch (Joe Dante, 1990, VS). Adembenemende cavalcade van visuele en cinefiele gags waarin de gremlins, een bende vandalistische knuffelbeesten, een ‘smart building’ grondig ontregelen. Regisseur Joe Dante leeft zich uit in een satire op yuppie-pausen en massacultuur. Met Zach Galligan. Net5, 0.10-2.10u.