Broadway boekt recordomzet

new york, 30 mei. - Theaters op Broadway hebben dit seizoen ondanks de recessie bijna evenveel kaartjes verkocht als vorig seizoen. De brancheorganisatie Broadway league schrijft dat toe aan de wens van het publiek om de recessie voor even te ontvluchten. In de twaalf maanden tot 24 mei werden op Broadway 12,1 miljoen kaartjes verkocht, het seizoen daarvoor waren dat er maar 120.000 meer. De inkomsten stegen met 6 miljoen dollar tot 943,3 miljoen. Die stijging is te danken aan een prijsverhoging. „Wij bewijzen zo, dat als je een prachtig programma brengt, de mensen wel komen – ook middenin een recessie”, zei de baas van de Broadway League. Afgelopen seizoen gingen 43 shows in première. Vooral nieuwe uitvoeringen van de musicals Hair en West Side Story trokken veel publiek. (Reuters)