Zomers

Het Pinksterweekend wordt zomers, net als vorig jaar. Een hogedrukgebied ten noorden van Nederland zorgt voor oostenwind met droge, warme lucht.

Pas vanaf dinsdag veroorzaken lagedrukgebieden een dalend aantal zonuren en lagere temperaturen, maar Pinksteren brengt nog veel zon en warm weer.

Na een zonnige dag is het ook vannacht onbewolkt. De stevige bries neemt wat af, maar blijft wel aanwezig. Hierdoor ontstaat vannacht geen mist of nevel en wordt het niet veel kouder dan een graad of 7 à 8.

Morgen begint in ieder geval overal zonnig. In de loop van de ochtend trekt de oostnoordoosten wind aan naar kracht 3 tot 4, op de Wadden komt het soms tot windkracht 5 en het kwik stijgt naar 23 tot 24 graden.

Langs de kust is het met 18, 19 graden minder warm. In de middag trekken vanuit het noordoosten wolkenvelden het land binnen die tegen de avond Midden-Nederland bereiken.

Zondag is het vrij zonnig en zomers met op veel plekken 25 of 26 graden.

Ook maandag wordt het warm met op het eind van de dag vooral in het zuiden lokaal een hittebui. Na maandag draait de wind weer naar noordwest en wordt er koele en vochtige lucht aangevoerd. Het wordt hierdoor niet warmer dan 15 tot 18 graden en vanaf woensdag valt er een aantal buien.