Vandaag

In het nieuws:

Dit weekend vindt de 40ste editie van Pinkpop plaats, met onder andere Bruce Springsteen, Franz Ferdinand, Placebo en Snow Patrol. Lees over de historie van Pinkpop op pagina 28 en 29.

In Amsterdam worden 11 gestolen tekeningen in het bezit van de Universiteit van Amsterdam overgedragen aan hun rechtmatige eigenaar, het Museo de Ciencias Naturales in Madrid.

De eerste exemplaren van de nieuwe Daklozenkrant van Amsterdam zijn vanaf vandaag te koop. De krant kost voortaan 2 euro, 90 cent daarvan gaat naar de verkoper.

De Militaire Willems-Orde wordt uitgereikt aan kapitein Marco Kroon, pelotonscommandant Korps Commandotroepen, wegens ‘moedig, beleidvol en trouw optreden’ in Afghanistan. De koninklijke familie zal aanwezig zijn.

Muziekproducent Phil Spector krijgt te horen wat zijn straf wordt. Op 13 april werd hij schuldig bevonden voor de moord op Lana Clarkson.

De rechtbank in Almelo doet uitspraak in de zaak tegen de voorzitter van de Stichting Vrijwillig Leven. Hij wordt vervolgd wegens hulp bij zelfdoding aan een 80-jarige vrouw die leed aan de ziekte van Parkinson.

Amsterdamse patiëntenorganisaties organiseren een voorlichtingsbijeenkomst over het landelijk EPD.