Uitgeverij Bzztôh failliet, vraagtekens over een doorstart

Uitgeverij Bzztôh is failliet. De Haagse uitgeverij heeft het faillissement zelf aangevraagd wegens een sterk gedaalde omzet. Veertien mensen verliezen hun baan, zo meldt de site van het vakblad Boekblad. De uitgeverij is niet bereikbaar voor commentaar. Volgens het Boekblad moet eind volgende week duidelijk worden of er een doorstart plaatsvindt, of dat de uitgeverij in delen wordt verkocht. De site van Bzztôh is offline en bij de uitgeverij wordt de telefoon niet opgenomen. Bzztôh is een algemene uitgeverij van publieksboeken, waaronder cadeauboeken, toegankelijke esoterie, thrillers, reisverhalen, romans en actuele non-fictie. De uitgeverij gaf onder meer het werk uit van Drs. P., Chaim Potok en Stephen Ambrose. Van 1973 tot en met 2004 publiceerde de uitgeverij ook het literaire tijdschrift Bzzletin waarmee via de middelbare scholen een groot publiek voor literatuur in werd bereikt. Bzztôh is genoemd naar het geluid dat de valbijl van de guillotine maakt in zijn vaart naar en zijn aankomst op het hakblok. Bzztôh zou volgend jaar zijn 40-jarig jubileum vieren.