Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Puppyleed

In de maand mei rond ik in klas 3 de Tweede Wereldoorlog af. Mijn leerlingen hebben in woord en beeld wekenlang de ellende van de oorlog over zich heen gehad. Terreurbombardementen, concentratiekampen en de moord op miljoenen Joden hebben zij gelaten over zich heen laten gaan. Aan de hand van foto’s van Hitler en zijn

In de maand mei rond ik in klas 3 de Tweede Wereldoorlog af. Mijn leerlingen hebben in woord en beeld wekenlang de ellende van de oorlog over zich heen gehad.

Terreurbombardementen, concentratiekampen en de moord op miljoenen Joden hebben zij gelaten over zich heen laten gaan.

Aan de hand van foto’s van Hitler en zijn hond Blondi vertel ik vandaag over de cyanidecapsule die het beest als proef kreeg toegediend vlak voor de zelfmoord van Adolf Hitler en Eva Braun.

Als ik daarna nog vertel dat de vijf puppy’s van Blondi vervolgens werden doodgeschoten is de verontwaardiging algemeen.

Ton van Luipen