Overige films

Kiss of Death (Barbet Schroeder, 1995, VS). Remake van film noir (Henry Hathaway, 1947). Actiethriller annex ‘crime melodrama’ over besproete autodief (David Caruso) die onder druk van de politie (Samuel L. Jackson) een gangsterkoning (Nicolas Cage) verraadt. RTL7, 20.30-22.20u.

Pearl Harbor (Michael Bay, 2001, VS). Japanse aanval op Amerikaanse marinebasis gezien door de ogen van twee bevriende Amerikaanse piloten (Ben Affleck en Josh Hartnett) en de verpleegster (Kate Beckinsale) op wie beiden verliefd zijn. Eén, 21.10-0.35u.

* Starship Troopers (Paul Verhoeven, 1997, VS). Zesde Amerikaanse film van Verhoeven is een spectaculair, sardonisch spel met de paradoxen van Amerikaans militair heldendom. Fascistische beeldtaal doorspekt karikaturale sf over de strijd van gedrilde schoolvrienden, in dienst van het leger van de Wereldfederatie, tegen reusachtige, moordlustige insecten van een andere planeet. BBC1, 0.40-2.40u.

Sin noticias de dios / Don’t Tempt Me (Agustín Díaz Yanes, 2001, Spa/Ita/Fra/Mex). Cynische komedie. Afgezante van de commerciële Hel (Victoria Abril) en eentje van de gelijksoortige Hemel (Penélope Cruz) vechten beiden om de ziel van een Spaanse bokser. Ned.2, 0.50-2.45u.