op nrcnext.nl

Progressieve Amerikanen juichen over ons cellenoverschot

Zondag was een ongewoon drukke dag voor de internationale site van NRC Handelsblad, de teller sloeg met enkele tienduizenden naar boven uit. 173.549 mensen lazen een artikel over een recent besluit van Albayrak, ‘our deputy justice minister’. Zij wil de komende jaren acht gevangenissen sluiten wegens cellenoverschot. ‘Netherlands to close prisons for lack of criminals’, kopte NRC. Progressieve Amerikanen zijn dol op ons softdrugsbeleid. En laat die Amerikanen nou net sociale nieuwssites en blogs als Digg.com en BoingBoing.net domineren. Zij zien een link tussen ons softdrugsbeleid en het cellenoverschot en schrijven juichende berichten over het vermeende positieve verband. Ook al staat daar geen enkele referentie naar in het NRC-artikel.

Op nrcnext.nl een bloemlezing van de juichende berichten.

Ype en Willem over Gilles de la Tourette

Ype Driessen en Willem Stam zijn fotostripmaker en collagekunstenaar. Voor nrc.next maken zij elke week een klikstrip over de actualiteit. Op hun eigen website publiceren ze een autobiografische fotostrip. Reacteur @Roeland let goed op. „Willem: hoeveel kamerzetels denk je dat er zijn…? 1 op 500 Nederlanders, goed voor 3 zetels…??!”

Bekijk de nieuwe Ype & Willem op nrcnext.nl.