NAC op valreep gelijk

NAC Breda heeft gisteravond voor eigen publiek op de valreep een gelijkspel afgedwongen tegen FC Groningen in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Invaller Faoud Idabdelhay maakte in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.

FC Groningen was in Breda kort na rust op voorsprong gekomen door een treffer van Danny Holla, die profiteerde van een fout van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Zondag is de return in Groningen. Eindigt ook die wedstrijd in een gelijkspel, dan wordt dinsdag een beslissingsduel gespeeld. De winnaar verovert een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup.

Voor De Graafschap wordt het steeds moeilijker zich te handhaven in de eredivisie. De ploeg uit Doetinchem verloor gisteren in Waalwijk in de derde en beslissende ronde van de play-offs voor promotie/degradatie met 2-0 van RKC. Zondag is de return op De Vijverberg. Alleen bij een overwinning kan De Graafschap een derde en beslissende wedstrijd tegen RKC afdwingen.

In het tweede duel gisteravond om promotie/degradatie speelden Cambuur en Roda JC in Leeuwarden met 0-0 gelijk. Voor de ploeg uit Kerkrade biedt die uitslag perspectief voor de thuiswedstrijd van zondag. Wint Roda JC, dan speelt de ploeg ook komend seizoen in de eredivisie. (ANP)