Massaal afscheid van Ro Moo-hyun

Massaal afscheid van Ro Moo-hyun SEOUL, 29 mei. Tienduizenden Zuid-Koreanen hebben de laatste eer bewezen aan oud-president Roh Moo-hyun die zaterdag zelfmoord pleegde. De progressieve Roh (62), die zich altijd beijverd had voor ontspanning met Noord-Korea, werd verdacht van corruptie. Vanuit zijn woning in Bongha vertrok vanmorgen de begrafenisstoet naar de hoofdstad Seoul. Een aanhanger met een gele hoofdband, een verwijzing naar de kleur van de volksbeweging van de oud-president, toont zijn verdriet bij een groot portret van Roh. Foto Reuters A supporter of the deceased former South Korean President Roh Moo-hyun cries next to his large portrait near his memorial altar arranged by citizens in Seoul May 29, 2009. Roh, 62, and out of office for about 15 months, apparently jumped to his death on May 23, 2009 from a cliff overlooking his rural home after being implicated in a swirling corruption scandal that tainted his reformer image. REUTERS/Kim Kyung-Hoon (SOUTH KOREA POLITICS OBITUARY) REUTERS