'Ik ben een medium en ga het op de spirituele manier doen'

Armando Entingh (69 jaar), spiritueel consulent in Arnhem

„Ik heb de folder over de Europese verkiezingen in de bus gekregen, maar ik ben nog in overleg met mezelf of ik ga stemmen. Maar ik denk van niet. Ik ben een medium, dus ik stem met gevoel en geloof. Ik ga het op de spirituele manier doen. Zo komt die stem precies daar waar hij wezen moet. Als ik de politici hoor praten op de televisie, dan kan ik ze doorgronden. Dan kan ik zien bij wie het alleen maar blabla is en bij wie niet. Daarna stem ik via de kosmos op de beste kandidaat. Dat heeft veel meer effect dan een gewone stem. Degene die uiteindelijk wint, daar heb ik op gestemd. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde politieke partij, ik ben onpartijdig.

Ik vind dat het goed gaat in de Europese Unie. Ik vind de evolutie goed. Er wordt steeds meer samengewerkt. Ik vind ook dat er meer landen bij moeten. Turkije mag wat mij betreft ook toetreden. Er komt meer vrede op deze aarde als landen en mensen met elkaar samenwerken. Alles verandert, ook de EU.

Meer regels uit Brussel vind ik ook goed. Daardoor moeten mensen meer samen doen. Daar ben ik altijd voor.” (WH)

Met medewerking van: Mark Kranenburg en Wilmer Heck

Nieuws en achtergronden op nrc.nl/ep2009