Hannah en Martin

Hannah en Martin Utrecht Mugmetdegoudentand verdiept zich in de liefde van de Duitse filosofen Martin Heidegger en Hannah Arendt. De machtsovername van Hitler in 1933 dreef ze uit elkaar: hij werd partijlid, zij Joodse vluchteling. Lineke Rijxman en Willem de Wolf spelen acteurs die kibbelend werken aan een stuk over de filosofen. De Wolf dweept met Heidegger, Rijxman met Arendt. Ze proberen zich in te beelden hoe de twee elkaar beminden. Eerst gaat dat harkerig. Dan opeens klampen ze zich aan elkaar vast, wanhopig. 2 Juni schouwburg. Inl. mugmetdegoudentand.

Utrecht

Mugmetdegoudentand verdiept zich in de liefde van de Duitse filosofen Martin Heidegger en Hannah Arendt. De machtsovername van Hitler in 1933 dreef ze uit elkaar: hij werd partijlid, zij Joodse vluchteling. Lineke Rijxman en Willem de Wolf spelen acteurs die kibbelend werken aan een stuk over de filosofen. De Wolf dweept met Heidegger, Rijxman met Arendt. Ze proberen zich in te beelden hoe de twee elkaar beminden. Eerst gaat dat harkerig. Dan opeens klampen ze zich aan elkaar vast, wanhopig. 2 Juni schouwburg. Inl. mugmetdegoudentand.