Frankrijk toont Rodin als portrettist

Frankrijk toont Rodin als portrettist BUITENLAND Parijs Rodin is bekend als beeldhouwer van de beweging, lyrisch en krachtig. Maar Rodin wordt vaak vergeten als portrettist en onvermoeibaar onderzoeker van het menselijke gelaat. De expositie La fabrique du portrait, Rodin face à ses modèles toont hoe zijn portretten – in uiteenlopende materialen – tot stand kwamen. Ook hoe de esthetiek en zijn persoonlijke mening over het karakter van zijn model voor Rodin belangrijker waren dan de gelijkenis. Veel beelden lijken dan ook onaf, waardoor ze een extra charme uitstralen. T/m 23 aug, 79, rue de Varenne, www.musee-rodin.fr
Frankrijk toont Rodin als portrettist BUITENLAND Parijs Rodin is bekend als beeldhouwer van de beweging, lyrisch en krachtig. Maar Rodin wordt vaak vergeten als portrettist en onvermoeibaar onderzoeker van het menselijke gelaat. De expositie La fabrique du portrait, Rodin face à ses modèles toont hoe zijn portretten – in uiteenlopende materialen – tot stand kwamen. Ook hoe de esthetiek en zijn persoonlijke mening over het karakter van zijn model voor Rodin belangrijker waren dan de gelijkenis. Veel beelden lijken dan ook onaf, waardoor ze een extra charme uitstralen. T/m 23 aug, 79, rue de Varenne, www.musee-rodin.fr www.musee-rodin.fr

Parijs

Rodin is bekend als beeldhouwer van de beweging, lyrisch en krachtig. Maar Rodin wordt vaak vergeten als portrettist en onvermoeibaar onderzoeker van het menselijke gelaat. De expositie La fabrique du portrait, Rodin face à ses modèles toont hoe zijn portretten – in uiteenlopende materialen – tot stand kwamen. Ook hoe de esthetiek en zijn persoonlijke mening over het karakter van zijn model voor Rodin belangrijker waren dan de gelijkenis. Veel beelden lijken dan ook onaf, waardoor ze een extra charme uitstralen.

T/m 23 aug, 79, rue de Varenne, www.musee-rodin.fr