Film van de dag

Bruce Willis en Brad Pitt in de apocalyptische sf-film 12 Monkeys. Terry Gilliam, VS, 1995 TWELVE MONKEYS Brad Pitt, Bruce Wilis foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

12 Monkeys. Van regisseur en ex-Monty Python Terry Gilliam verwachten we niets anders dan dat droom en werkelijkheid door elkaar lopen. In deze sf-film zet hij bovendien de logica van heden en verleden naar zijn hand. Bruce Willis speelt een ex-gevangene die terug in de tijd moet reizen om de mensheid in retrospectief te redden van zijn eigen wandaden, zoals een door mensenhanden gemaakt virus. Brad Pitt is een gestoorde milieuactivist die niet kan voorzien dat zijn handelen een hoop morele en wetenschappelijke problemen zal veroorzaken. Ook met Madeleine Stowe.(Terry Gilliam, VS, 1995), Net5, 22.20-1.00u.Dana Linssen

    • Dana Linssen