Duitse bond schorst Beerbaum en heft landenploegen op

WARENDORF. De Duitse paardensportfederatie (FN) heeft gisteren tijdens een bijzondere vergadering in Warendorf de befaamde springruiter Ludger Beerbaum per direct geschorst. Het bestuur van de bond reageerde daarmee op de omstreden uitlatingen van de viervoudig olympisch kampioen over het omgaan met medicatie voor zijn paarden. Beerbaum deed afgelopen weekeinde even laconiek als eerlijk over toediening van medicijnen. ”In het verleden had ik een houding van: wat niet gevonden wordt, is toegestaan”, zei hij onder meer. Beerbaum zal tot nader order niet worden geselecteerd voor landenwedstrijden. In het kader van de hernieuwde discussie over doping in de paardensport en de onthullingen daarover besloot de FN tevens de nationale ploegen voor de olympische disciplines springen, dressuur en eventing (military) voorlopig op te heffen.