Departures

Departures In 6 bioscopen Masahiro Motoki, een bekende televisieacteur in Japan, speelt Daigo, een matige cellist, die tot zijn eigen verbazing een baan heeft weten te bemachtigen bij een orkest in Tokio. Het orkest wordt echter van de een op de andere dag opgeheven, waarna hij zijn dure cello moet verkopen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en vindt werk als lijkenwasser. Zijn vrouw smeekt Daigo een ‘normaal’ beroep te kiezen. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences viel als een blok voor de film en kende de Oscar voor beste buitenlandse film toe aan Departures. scene uit de film Departures (2008) Oorspronkelijke titel: Okuribito FOTO: Wild Bunch Wild Bunch

In 6 bioscopen

Masahiro Motoki, een bekende televisieacteur in Japan, speelt Daigo, een matige cellist, die tot zijn eigen verbazing een baan heeft weten te bemachtigen bij een orkest in Tokio. Het orkest wordt echter van de een op de andere dag opgeheven, waarna hij zijn dure cello moet verkopen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en vindt werk als lijkenwasser. Zijn vrouw smeekt Daigo een ‘normaal’ beroep te kiezen. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences viel als een blok voor de film en kende de Oscar voor beste buitenlandse film toe aan Departures.