Deeltijd-WW ook voor overwerk

Rotterdam. De regeling voor deeltijd-WW wordt verruimd. Voortaan tellen ook de overuren van werknemers mee bij het bepalen van de hoogte van de WW-uitkering. De verruiming is een reactie op klachten van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Beide organisaties pleitten al maanden voor een aparte deeltijd-WW voor hun sector. De werkweek van chauffeurs, met name die van internationaal chauffeurs, is vaak langer dan 40 uur, stellen KNV en TLN. Een groot deel van hun chauffeurs werkt gemiddeld 55 uur. Zij zouden er in deeltijd-WW flink op achteruitgaan, omdat werknemers binnen die regeling voor vijftig procent op de loonlijst van hun bedrijf blijven staan, maar voor de andere vijftig procent een WW-uitkering krijgen op basis van een 40-urige werkweek.