8 redenen om uit te gaan

1 verkiezingen

I Vote Europe

Amsterdam: Melkweg. Vrijdag 18.30-03.00u. Kaarten: 7,50 euro. www.ivoteeurope.nl

Europese Verkiezingsavond met debat, muziek, interviews en film. Met o.a. Voicst, Neelie Kroes, Frans Timmermans, Maarten van Rossem, ZUCO 103 Soundsystem. Ook verschillende lijsttrekkers van de Europese verkiezingen maken hun opwachting.

2 feest

Dj op de Dom

Utrecht: Dom. Vrijdag 23.00-01.00u. www.djopdedom.nl

Feest om 300 jaar Vrede van Utrecht te vieren. Aftrap door dj DNA, gevolgd door Raw Inc en een optreden van de Utrechtse electroformatie Nobody Beats the Drum.

3 culinair

Dining at De Fabriek

Rotterdam: De fabriek. Van 29 t/m 31 mei, 18.00-01.00u. Prijs: 10 euro, excl. drank. www.defabriek.nu

‘Taji the chef’ tovert De Fabriek om tot een underground restaurant. Bij aankomst krijg je het Japanse voetbadritueel aangeboden, met een drankje en hapje. Na het diner verandert de ruimte in een lounge met dj’s en live acts. Per avond zijn 40 plaatsen beschikbaar. Zondag is al vol.

4 singer-songwriters

Naked Song Festival

Eindhoven: Muziekcentrum Frits Philips. Zaterdag v.a. 14.00u. Entree: 35 euro. www.muziekcentrum.nl

Nationale en internationale singer-songwriters op zes podia. Met Joost Zweegers (Novastar), Van Dyke Parks, Spinvis, Rory Block, John Gorka e.v.a.

5 (strand)feest

Rekord3r ‘A day at the beach’

Scheveningen: Whoosah. Zaterdag 16.00-01.30u. www.rekorder.nl

Gratis dancefeest op het strand met Wouter de Moor, De Man Zonder Schaduw, Jerome, Joey Daniel, Sandeep, Mirella Kroes, Banda Bassotti.

6 tentoonstelling

KAAP

Fort Ruigenhoek, aan de rand van Utrecht. Van 31 mei t/m 12 juli, za & zo 10.00-18.00u. www.kaapweb.nl

Fort Ruigenhoek is tijdens KAAP expositieplaats voor elf internationale kunstenaars. Verder: een eetcafé, muziek, spelletjes en picknickplekken.

7 fietsroute

Parfum de BoemBoem By Night

Start: Rotterdam ByCycle (naast Rotterdam CS). Zaterdag 22.00-0.30u. www.parfumdeboemboem.nl

Zaterdag verkent Parfum de BoemBoem de Rotterdamse bouwput in het holst van de nacht, met een fietsroute die eindigt in een Stille Disco.

8 stadspicknick

Leiden: Van de Werfpark. Zondag 12.00-17.00u. www.peenenui.nl

Zondag wordt het Van der Werfpark omgetoverd tot een Japans-Leidse ontmoetingsplek waar je kunt picknicken tussen kersenbloesem, kamerschermen en bijzondere kleden. Er zijn gedichten op bestelling door Dichter bij Jou, theater, Japanse spelletjes voor jong en oud en shiatsumassage.