Zonnig warm

De restanten van een zwakke storing trokken vanochtend via het zuidoosten het land weer uit: een overgangsdag naar zonniger en warmer weer tot en met Pinksteren.

Voorlopig geen wolken en regen. Een hogedrukgebied trok vandaag vanaf de Golf van Biscaye via het Engelse kanaal naar Nederland vanwaar het morgen verder koerst richting Scandinavië. De wind gaat vannacht liggen en onder een heldere hemel koelt het af naar rond 6 graden landinwaarts.

De nevel en een enkele grondmistbank zullen morgen vroeg snel verdwijnen waarna een zonovergoten vrijdag volgt.

De wind draait naar noordoostelijke richtingen. Het wordt zo'n 17 graden op de Wadden tot rond 20 graden in het binnenland. Na opnieuw een heldere, maar iets minder koude nacht met wat meer wind is het zaterdag opnieuw zonnig. Het wordt 20 tot 23 graden, in het noorden iets frisser door de stevige noordoostenwind.

Op eerste Pinksterdag wordt het zelfs nog een graadje warmer, verder verandert er nauwelijks iets. Op tweede Pinksterdag zijn er wat meer wolken en zou er in het oosten een enkele bui kunnen vallen. Het blijft ook dan vrijwel overal warm en zonnig.

Zelfs na Pinksteren lijkt het niet direct gedaan met het mooie weer. Wel zal de kans op een regen- of onweersbui verder zijn toegenomen.