Opinie

    • Ik

Wachtwoord

Mijn vader van 72 jaar en moeder van 70 jaar zijn op een leeftijd gekomen waarop de dood iets vaker ter sprake komt. Zo ook tijdens het winkelen bij de supermarkt, waar mijn vader met een kennis van boven de 80 jaar afspreekt dat als ‘het einde’ komt er een wachtwoord gebruikt zal worden. Op

Mijn vader van 72 jaar en moeder van 70 jaar zijn op een leeftijd gekomen waarop de dood iets vaker ter sprake komt.

Zo ook tijdens het winkelen bij de supermarkt, waar mijn vader met een kennis van boven de 80 jaar afspreekt dat als ‘het einde’ komt er een wachtwoord gebruikt zal worden. Op die manier verwachten ze elkaar ‘boven’ weer tegen te komen.

Na een aantal weken ontmoet mijn moeder bij dezelfde supermarkt de dame in kwestie. Verschrikt loopt ze op mijn moeder af en angstig vraagt ze waarom zij alleen is en waar mijn vader is?
Ze is het wachtwoord vergeten, zegt ze.

Pauline Smeets

    • Ik