Overige films

License To Kill (John Glen, 1989, Engeland). In zijn tweede Bondfilm verwijst Timothy Dalton het parodistische tijdperk met Roger Moore definitief naar het verleden. Er kan door de tegenpartij weer geslikt worden bij de gouden woorden: ‘The name is Bond. James Bond.’ Veronica, 20.30-23.15u.

America’s Sweethearts (Joe Roth, 2001, VS). Romantische komedie zou graag een genadeloze satire zijn op Hollywood en het moderne ‘star system’. Billy Crystal en Julia Roberts proberen megafilm van in scheiding liggende sterren Catherine Zeta-Jones en John Cusack te redden. RTL8, 20.30-22.20u.

Préparez vos mouchoirs (Bertrand Blier, 1978, Fra). In een komische aaneenschakeling van schijnbaar toevallige absurditeiten tekent de regisseur de emotionele kloof tussen de seksen. De kameraadschappelijke capriolen van twee mannen (Patrick Dewaere en Gérard Depardieu) laten de vrouw (Carole Laure) onberoerd. Schouderophalend kiest zij voor een kind. TV5, 21.00-22.50u.

The Name of the Rose (Jean-Jacques Annaud, 1986, Dui-Ita/Fra). Acceptabele adaptatie van Umberto Eco’s ‘onverfilmbare’ roman over misdaad en bijgeloof in de Middeleeuwen. Magnifieke Sean Connery als William of Baskerville. BBC1, 0.40-2.45u.