Film van de dag

scene uit de film Wall Street (1987) FOTO: FOX Martin Sheen (l) Charlie Sheen
scene uit de film Wall Street (1987) FOTO: FOX Martin Sheen (l) Charlie Sheen

Wall Street. „Ik schiep Gordon Gekko en de Gekko’s liepen Wall Street onder de voet”, verklaarde Oliver Stone recentelijk. „Je ziet hoe ze nu uit hun burelen worden geëscorteerd. Erg treurig allemaal.” Hij refereert natuurlijk aan het hoofdpersonage in zijn profetische film Wall Street, waarin Michael Douglas memorabel gestalte gaf aan Gordon Gekko, een niets en niemand ontziende handelaar op Wall Street. Een van de zinnetjes die hij uitsprak is in geparafraseerde vorm symbool geworden voor de misstanden die aan de basis stonden van de kredietcrisis: „Greed is good”.(Oliver Stone, 1987, VS), RTL7, 20.30-22.50u.André Waardenburg

    • André Waardenburg