Edisons voor KCO en countertenor Philippe Jaroussky

Het eerste deel met drie cd`s van de complete wereldlijke muziek van de Amsterdamse componist Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) is bekroond met een Edison. Het Gesualdo Consort Amsterdam o.l.v. Harry van de Kamp komt met in totaal zestien cd` s met de vocale muziek van Sweelinck. Het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons en countertenor Philippe Jaroussky ontvingen eveneens een Edison. ”Meteen ben je verkocht door zijn schitterende stem”, schreef de jury over Jaroussky. Andere Edisons waren er voor de Academy of Ancient Music, het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, voor werk van Heiner Goebbels, Olivier Messiaen, Tan Dun, voor historische opnamen van cellist Mstislav Rostropovitsj en Ludwig van van Mauricio Kagel.

Lees een interview met Philippe Jaroussky op nrc.nl/kunst